Privatlån

Ett lån för pengar till vardaglig konsumtion eller speciella tillfällen där ingen säkerhet behövs.

Privatlån, även kallat för blancolån, är ett superbra alternativ för dig som verkligen behöver pengar men som inte har något att lägga in som säkerhet, till exempel ett hus eller en bil.

Till skillnad från bolån och billån behöver inte privatlån användas till något speciellt som är bestämt i förväg, det är helt enkelt lite extra pengar till konsumtion. Om du sedan väljer att resa för pengarna eller kanske bjuda familjen på en extra fin middag, är din ensak.

 

Lånegivare
Priser & Info
Popularitet
Lånebelopp
Ansök Här

Information


5.000 – 350.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 350.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 40.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 25.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 400.000,-

Ansök här »

Information

 

500 – 5.000,-

Ansök här »

Information


500 – 4.000,-

Ansök här »

Information


500 – 50.000,-

Ansök här »

 

Låna utan säkerhet
Som tidigare nämnt är ett privatlån ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver uppoffra någon speciell egendom om du inte betalar tillbaka hela summan i tid. Vid bolån får man oftast lägga sin bostad som säkerhet och om man då inte sköter sitt lån är det den som ryker för att lånegivaren ska få tillbaka sin summa på ett eller annat sätt. Säkerheten vid privatlån är istället din inkomst och personliga ekonomi vilket gör att du måste vara säker på att du kommer kunna betala tillbaka ditt lån när det är dags så att det inte går till inkasso.

Att tänka på
Det finns otroligt många lånegivare för just privatlån, det är inte bara banker som erbjuder denna tjänst. När det handlar om privatlån går det inte att välja bank efter vilken ränta de erbjuder eftersom bankerna i det här fallet bestämmer ränta efter din egen ekonomi och eventuella skulder.

Beloppet på ett privatlån kan variera mellan några få tusenlappar till ca. 350.000 beroende på vart man lånar. De stora summorna får man oftast bara tillgång till om man har en trygg inkomst och är utan tidigare betalningsanmärkningar.
Lättast är att ansöka via lånegivarnas hemsidor eftersom du då slipper hålla deras öppettider, det brukar ta ungefär fem minuter att få iväg en ansökan. Efter det är det bara att vänta på besked, men de flesta blir faktiskt beviljade ett privatlån.