Lösa Lån

Om man löser lån snabbare kan man spara in pengar eftersom att räntan inte betalas lika länge. Här finns information för dig som funderar på att lösa ett lån.

När man lånar pengar kostar det alltid, men ju snabbare man kan lösa det (alltså betala tillbaka och avsluta det) desto billigare blir det. Eftersom du då inte hinner betala lika mycket ränta kan du alltså spara in lite pengar.

 

Lånegivare
Priser & Info
Popularitet
Lånebelopp
Ansök Här

Information


5.000 – 350.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 350.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 40.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 25.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 400.000,-

Ansök här »

Information

 

500 – 5.000,-

Ansök här »

Information


500 – 4.000,-

Ansök här »

Information


500 – 50.000,-

Ansök här »

 

Lösa privatlån
Privatlån är den vanligaste formen av lån man brukar vilja lösa. Eftersom att privatlån är lån utan säkerhet blir det betydligt enklare att lösa lånet då räntan är rörlig, det kostar ingenting. Dessutom är det nog en bra idé att betala tillbaka allt så fort man bara kan så att räntan inte helt plötsligt går upp och man får betala mer än planerat.
Det är inte ett krav att man ska lösa hela lånet på en gång bara för att man vill göra det tidigare än bestämt. Man ska kunna sätta in olika summor pengar olika tidpunkter, när det passar helt enkelt.
När du bestämt dig för att lösa ditt privatlån är det viktigt att du tar kontakt med din bank så fort som möjligt så du får veta hur du ska gå tillväga, det beror på att bankerna oftast har lite olika villkor.

Lösa bolån
När man ska lösa ett bolån med rörlig ränta funkar det på ungefär samma sätt som med privatlån. Det blir dock betydligt krångligare om man har en fast ränta eftersom pengarna du lånar även är lånade av banken. Banken har alltså tagit samma lån som du och behöver därför räntepengarna som kommer in från dig. Om du löser lånet för tidigt för att slippa betala all ränta som blir kan banken alltså riskera att gå back, och de vill de självklart inte. Detta betyder absolut inte att det är omöjligt att bli av med sitt bolån tidigare, men man får betala ränteskillnadsersättning till sin lånegivare. Det är alltså den summan de mister eftersom man löser sitt lån.
Dock så är bundna bolån faktiskt inte så lönsamma att lösa, men om du ändå bestämt dig är det bara att kontakta banken och prata om hur du ska göra. Ni kommer säkert överens om något!