Billiga Lån

När man av olika anledningar är i behov av pengar och funderar på att ta ett lån känns det alltid bättre om det finns ett billigt alternativ som ändå är säkert och bra. De flesta kreditgivare utger sig för att erbjuda de billigaste lånen men så är naturligtvis inte fallet. Till exempel snabblån kan vara väldigt svårt att få billigt då snabblånegivarna inte har en lika stor kundkrets som bankerna. Räntorna är högre och man har kortare tid på sig att betala tillbaka.

Billiga lån
Många gör lätt misstaget att bara kolla på räntan när de letar efter billiga lån. Räntan är den största och mest kända avgiften men det är sällan den enda kostnaden som tillkommer när man ska ta ett lån. Det finns till exempel avgifter för både fakturering och uppläggning som företagen kan smyga in utan att man riktigt märker av det. Det finns dock vissa snabblånegivare som satsar på återkommande kunder och erbjuder därför kostnadsfria lån om man förhåller sig till några speciella villkor.

 

Lånegivare
Priser & Info
Popularitet
Lånebelopp
Ansök Här

Information


5.000 – 350.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 350.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 40.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 25.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 400.000,-

Ansök här »

Information

 

500 – 5.000,-

Ansök här »

Information


500 – 4.000,-

Ansök här »

Information


500 – 50.000,-

Ansök här »

 

Den effektiva räntan är något man ofta pratar om för att lättast kunna jämföra olika lån och hitta det absolut bästa och billigaste alternativet. En effektiv ränta sammanfattar alla de olika avgifterna som blir och har efter det omräknats till en årsränta.

Om man inte är kreditvärdig, om man till exempel har betalningsanmärkningar, kan det vara väldigt svårt att få tag i ett billigt lån. Alternativen är betydligt färre då de flesta kreditgivare känner sig osäkra, men det betyder självklart inte att det är omöjligt och hopplöst.

Att tänka på
När man jämför olika kreditgivare finns det en hel del att tänka på för att få ett så billigt, bra och säkert lån som möjligt. Här följer några faktorer:

  • Hur många betalningstillfällen lånet har per år. Ju fler tillfällen desto högre kostnad.
  • Räntan, hur mycket kommer du behöva betala egentligen? Kolla även om räntan är fast eller rörlig.
  • Amorteringen, alltså på vilket sätt du betalar tillbaka lånet och hur ofta. Den totala kostnaden kan bli betydligt mindre om du amorterar mindre. Det bästa är alltså att betala mer per månad för att få ner räntan.
  • Tillkommande avgifter som uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter.
  • Löptiden för lånet. I nästan alla fall leder en längre löptid till mer ränta.