Billån

Minst en gång i livet kommer man antagligen vilja köpa en ny bil, antingen för att man inte haft tillgång till en tidigare och är i behov av det eller för att den gamla man kanske redan har inte vill gå som den ska längre. Vid köp av ny bil behöver man oftast ansöka om ett lån då de flesta sällan har tillräckligt mycket kontanter för att täcka kostnaden på bilen direkt.

Billån
Bilar minskar ganska snabbt i värde och därför är det bäst att inte låna exakt hela summan inför bilköpet. Man brukar säga att 80 procent är en väldigt lagom summa att låna så att banken i värsta fall kan beslagta bilen utan att de ska förlora en större summa på det för att värdet minskat. De övriga procenten får du alltså försöka ta från egen plånbok. Förhoppningsvis har du kanske en gammal bil sedan innan som du kan få pengar för men annars gäller det bara att börja spara!
Bilhandlaren kan ibland ge dig olika betalningsalternativ som kan hjälpa dig med den ganska stora kostnaden. Avbetalningsplaner finns ofta vid bilköp, de kan bli lite dyrare men är för vissa ett bättre alternativ. Det är också något som kan vara värt att kolla upp och jämföra för att få till lånet så bra som möjligt.

 

Lånegivare
Priser & Info
Popularitet
Lånebelopp
Ansök Här

Information


5.000 – 350.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 350.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 40.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 25.000,-

Ansök här »

Information


5.000 – 400.000,-

Ansök här »

Information

 

500 – 5.000,-

Ansök här »

Information


500 – 4.000,-

Ansök här »

Information


500 – 50.000,-

Ansök här »

 

Lån med säkerhet
Den vanligaste sorten av billån är lån med säkerhet. Bilen du ska köpa är då säkerheten för lånet. Det innebär att banken beslagtar bilen om du inte sköter dig och betalar tillbaka lånet, på det sättet får de tillbaka sina pengar ändå. Självklart finns det ingen risk för det så länge du vet med dig att du kommer kunna betala tillbaka i tid, så det är absolut inte lika illa som det låter. Eftersom banken får den här garantin är räntorna relativt låga, precis som vid bolån.

Efter inköpet
En sak som är värd att påminna om är den delen efter inköpet, kostnaderna slutar inte där. Det är försäkringar, besiktningar, skatter och framförallt bränsle och andra underhållningsvätskor som behövs senare för att hålla bilen i form. Därför är det viktigt att inte lägga alla pengar man har på en bil man kanske inte kommer ha råd med senare. Kolla alltså igenom ekonomin lite innan du bestämmer dig.